Prosena Natural Care

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €! Prijavi se na e-novičke in prejmi darilni kupon! Prijava

0

Proso za zdravo in sijočo kožo

Proso, to skromno žito, ki ga pogosto spregledamo na policah trgovin, se lahko izkaže za pravo skrivno orožje za našo kožo. Čeprav ga pogosto povezujemo z zdravo prehrano, večkrat tudi s pozitivnimi učinki na lase, je pa malo znano, da lahko izvleček prosa prinese tudi številne koristi za našo kožo. Od hidratacije do pomiritve in celo antioksidativnih lastnosti, njegova moč ni omejena le na naše jedilnike. V tem blogu bomo raziskali, kako lahko izvleček prosa koristi naši koži in zakaj bi ga morali vključiti v svojo negovalno rutino.

Hidratacija in Pomiritev

Ena izmed najbolj osnovnih potreb naše kože je hidracija. Proso vsebuje hranilne snovi, ki lahko pomagajo ohranjati kožo navlaženo in mehko. Tudi če imate občutljivo ali razdraženo kožo, lahko protivnetne lastnosti prosa pomagajo pri pomiritvi in ​​zmanjšanju vnetja, kar vodi v bolj mirno in udobno kožo.
Antioksidativne Lastnosti: Naša koža je izpostavljena številnim škodljivim dejavnikom, vključno s prostimi radikali, ki lahko povzročijo poškodbe in prezgodnje staranje kože. S svojimi antioksidativnimi lastnostmi izvleček prosa deluje kot zaščitni ščit, ki pomaga pri boju proti tem škodljivim vplivom, kar prispeva k bolj zdravemu in mladostnemu videzu kože.
Čiščenje in Uravnavanje Olja: Ne glede na tip kože, je čiščenje ključnega pomena za zdrav in sijoč videz. Izvleček prosa lahko pomaga pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic, nečistoč in presežka olja, kar pušča kožo svežo, čisto in uravnoteženo. Za tiste s prekomerno mastno kožo, pa je prosena moč še posebej dobrodošla, saj lahko pomaga uravnavati proizvodnjo olja in zmanjšati neprijeten sijaj.

Za zaključek:

Tudi pri kozmetičnih izdelkih vedno bolj iščemo naravne sestavine

Prosena prinaša produkte, ki so prijazni človeku, živalim in naravi. V sestavi izdelkov je največji delež naravnih sestavin(več kot 98%), izdelki pa izstopajo ravno zaradi svoje edinstvene formulacije, ki bazira na ključni sestavini: lastno pridobljenem izvlečku prosa.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja